Mašinsko konstruisanje

3D modelovanje

“Naša specijalnost”

TehnoDesign je specijalizovan za mašinsko konstruisanje nove i unapređenje postojeće industrijske opreme. Do sada smo realizovali mnoštvo projekata u oblasti automobilske, građevinske i prehrambene industrije, od ideje do realizacije kompletnog projekta. Sva naša rešenja uzimaju u obzir cenu izrade, izbor tehnologija koje omogućavaju lokalnu izradu, lako održavanja u eksploataciji kao i robustnu konstrukciju zasnovanu na prethodno poznatom i pouzdanom rešenju.

Neke od poslednjih projekata možete videti na stranici Projekti.
Pored konstruisanja kompletnih uređaja po zahtevu klijenta, mnogostruko više projekata je realizovano u oblasti unapređenja originalnih funkcionalnih rešenja postojećih uređaja.
Izmene se najčešće odnose na redizajn delova mašina izloženih izrazitom habaju ili delova koji se često menjaju. Takve delove je potrebno redizajnirati i zatim ponovo uklopiti u postojeću opremu, kako bi dali duži vek trajanja, jednostavnije i jeftinije održavanje. Zatim često su rađena funkcionalna poboljšanja koja omogućavaju duži rad između servisa, manje zahteve sa strane održavanja, zamene originalnih materijala alternativnima i sl.

Najčešći primeri uređaja koji su prošli kroz naše rekonstrukcije su:

  • Pakerice: Unapređenja sistema za punjenje, smanjeno prosipanje materijala, unapređenje sistema zatvaranja džakova – Brendovi Bosch, Refisa, HaverBoecker, LibelaElsi, Fawema, WAM, Gopak, Italpack, BahnBates,
  • Punilice: Almatec, Filex, Feige, Fricke
  • Mešači / mikseri – WAM, Mtec, Cavicchi Impianti, COMEC, Jinhe, Ekato, Kreis …
  • Transportni uređaji – razni trakasti, rolo, specijalni transporteri
  • Pumpe: centrifugalne (rekonstrukcija radnih kola i sistema zaptivanja), volumetričke (rekonstrukcija klipova i pratećih elemenata), vijčane
  • Razni alati i pribori za automobilsku industriju

Mašinsko konstruisanje često je tesno povezano sa uslugom reverzni inženjering.
Najčešće metodom laserskog 3D skeniranja originalne početne konstrukcije, precizno se beleže sve mere i informacije na osnovu kojih se dalje može izvršiti remodelovanje dela. Remodelovanje dela se vrši pomoću specijalizovanog softvera, pri čemu mogu da se urade sve potrebne izmene na dela u smislu poboljšanja originalne konstrukcije. Na kraju procesa dobijamo detaljan radionički crtež dela na osnovu kojeg se zatim može izvršiti radionička izrada dela.

Pružano vrednu podršku vašim aktivnostima​